Vragen?FAQ

Inkomen

Mijn inkomen is gewijzigd. Hoe geef ik dat door?

Je kunt jouw inkomen dat is opgehaald bij het UWV zelf wijzigen door in te loggen via de email “Qii compleet ”of “Qii geüpdatet”. Klik op “Zelf inkomen opgeven”en vul je bruto jaarinkomen in. Upload vervolgens een werkgeversverklaring en een recente loonstrook. Wij kunnen dan je nieuwe inkomen en je documenten inzien.

Telt een uitkering mee als inkomen?

Nee, een uitkering geeft onvoldoende zekerheid voor een vast inkomen op de langere termijn. Dit is dus niet voldoende om een huurovereenkomst aan te gaan. Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering voor onbepaalde tijd (IVA) dan zien wij dit wel als vast inkomen.

Welk inkomen wordt door Qii opgevraagd?

Het UWV-inkomen is gebaseerd op het SV-loon. SV staat voor Sociale Verzekeringsloon. Dit SV-loon kan iets afwijken van het bruto salaris. Zo wordt bijvoorbeeld de betaalde pensioenpremie van het bruto inkomen afgetrokken en een eventuele auto van de zaak opgeteld bij het SV-loon. Woonin kiest ervoor het SV-loon te hanteren om volledig digitale inkomensverificatie mogelijk te maken.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Nee, de huurprijs bij middenhuur is hoger dan de grens van de huurtoeslag.

Mag ik een woning huren met garantstelling?

Nee, je kan niet huren met een garantstelling, dit is namelijk geen inkomen.


Ik wil graag huren

Wanneer kom ik in aanmerking voor een middenhuurwoning?

Meer over het toewijzingsproces lees je hier.

Ik ben ZZP'er/ondernemer

Om te kunnen huren dien je minimaal 1 volledig boekjaar zelfstandig ondernemer te zijn. Wij vragen een recente, door een accountant of boekhouder opgestelde jaarrekening met winst- en verliesrekening. Vaak vragen wij aanvullend om een prognose van het lopende boekjaar.

Ik ga scheiden

Pas nadat de echtscheiding is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand kan je een woning huren. Wij zien dit in je MyQii.

Ik ben student

Je kunt als student geen middenhuurwoning huren. Ook niet met een garantstelling van je ouders.

Ik heb een koopwoning

Je kunt pas een woning huren als de koopwoning is verkocht. Dit zien wij in jouw MyQii. Overwaarde zien wij niet als inkomen. Je moet dus echt aan de inkomenseis voldoen.

Hoe blijf ik op de hoogte van het aanbod?

Om niets te missen van ons aanbod kun je je bij ons aanmelden. Scrol helemaal naar beneden en laat je mailadres achter.


Samen huren

Mag ik samen met een vriend huren?

Nee, wij verhuren uitsluitend aan huishoudens die een duurzame relatie hebben. Als woningdeling is toegestaan dan zal dit expliciet in de advertentie genoemd worden.

Wat zijn de spelregels voor woningdelen (Friendswoning)

Een Friendswoning wordt verhuurd aan (maximaal) 2 hoofdhuurders voor onbepaalde tijd met een minimum van 1 jaar. Na dit jaar mag één van de hoofdhuurders de huur opzeggen. Dit is een eenzijdige huuropzegging.

De achterblijver zoekt (indien gewenst) een nieuwe inwoner en blijft hoofdverantwoordelijk voor de verplichtingen die aangegaan zijn in de huurovereenkomst. 

Kosten

Moet ik inschrijfkosten of administratiekosten betalen?

Nee, je hoeft geen inschrijfkosten of administratiekosten te betalen.

Moet ik borg betalen?

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Wel moet de eerste huurfactuur altijd vóór de ingangsdatum van de huurovereenkomst betaald zijn.

Zijn er naast de huur bijkomende kosten?

Ja, in de meeste gevallen betaal je ook servicekosten. Deze staan in de huurovereenkomst genoemd. Dit zijn meestal energiekosten en schoonmaakkosten van de gezamenlijke ruimtes van een complex. Als huurder krijg je hiernaast een aanslag van de gemeente voor gebruikersheffingen, zoals de riool- en afvalstoffenheffing. Kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit zijn ook voor de huurder, net als de (aanleg- en verbruiks)kosten van internet, tv en/of telefoon. We adviseren je ook een inboedelverzekering af te sluiten.


Huurproces

Ontvang ik een bericht als ik gereageerd heb op een woning?

Ja, je ontvangt een mail met de bevestiging dat je op de woning gereageerd hebt. Ook kun je in de Qii-app onder het kopje ‘actief’ zien dat jouw reactie succesvol geplaatst is.

Het is in verband met de vele reacties op onze woningen niet mogelijk om iedereen hierover persoonlijk te informeren. Mocht je als kandidaat geselecteerd worden, dan nemen wij hierover altijd persoonlijk contact met je op.

Waarom ben ik niet geselecteerd voor de woning waarop ik heb gereageerd?

Wij begrijpen dat je graag wilt weten waarom de woning niet aan je is toegewezen. Wij krijgen echter dusdanig veel reacties op al onze woningen dat het voor ons ondoenlijk is om iedereen een persoonlijke motivatie te geven. 

Kan ik op een wachtlijst geplaatst worden?

Nee, wij kennen geen wachtlijst. Je kunt zelf de website in de gaten houden voor het actuele aanbod. Wil je niets missen, scrol helemaal naar beneden en laat je mailadres achter.

Kan ik de woning bezichtigen?

Ben jij geselecteerd, dan nemen wij telefonisch contact met je op en maken we een afspraak om de woning te bezichtigen. Het is niet mogelijk om van tevoren al de woning te bezichtigen. Dat kan alleen als wij je hebben geselecteerd.

Wat kan ik bij de oplevering verwachten?

Je huurt de woning in de staat waarin je deze hebt bezichtigd. Dat betekent dat je als nieuwe huurder zelf verantwoordelijk bent voor het schilderen en/of behangen van de woning. Ook moet je vaak zelf nog een vloer leggen. Op de ingangsdatum van de huurovereenkomst is er een afspraak met de verhuurmakelaar voor de sleuteloverdracht in de woning. Hier wordt een opleveringsrapport gemaakt met foto’s en meterstanden.

Ik huur al een woning via Woonin

Mag ik iemand voordragen als nieuwe huurder?

Nee, wij willen onze woningen zo eerlijk en passend mogelijk verhuren. Daarom kan je geen nieuwe huurders voordragen. Je kunt iemand wel attenderen op de woningadvertentie natuurlijk.